خوراک پلت ماهی و مزایای آن
خوراک پلت ماهی با کیفیت بالا میتوانند در هنگام بارگیری، حمل و نقل، انبارداری و حرکت در خطوط خوراکی، بدون شکستگی بیش از حد و یا تولید ذرات ریز، مقاومت کنند.

در این مقاله توضیح میدهیم که چه عواملی بر کیفیت تاثیر میگذارند.
مزایای خوراک پلت
خوراک پلت ماهی را می توان به عنوان تبدیل خوراک ریز خرد شده به پلتهای متراکم، بدون جریان و یا کپسولها تعریف کرد. این فرآیند شامل تزریق بخار (رطوبت و گرما) و فشار مکانیکی است. مزایای مختلفی برای تغذیه جوجههای گوشتی به جای خوراک ماش وجود دارد. مزیت اصلی بهبود عملکرد پرنده و ماهی (بهبود مصرف خوراک، افزایش وزن و تبدیل خوراک) است. رژیمهای غذایی ماهیهایی که با پلت تغذیه میشود، در مقایسه با آنهایی که از خوراک ماش تغذیه میکنند، وقت کمتری را صرف میکنند. همچنین در هنگام غذا خوردن و هضم به انرژی کمتری نیاز دارند.
سایر مزایای خوراک پلت
از دیگر مزایای رژیمهای غذایی خوراکی میتوان به افزایش تراکم خوراک، کاهش گرد و غبار خوراک، کاهش ضایعات، انجام بهتر مکانیکی خوراک در خطوط خوراک و از بین رفتن عوامل بیماریزا ناشی از خوراک اشاره کرد. بنابراین، پتانسیلهای ژنتیکی کامل بدون خوراک پلت دار نمیتواند حاصل شود. برای دستیابی به این مزایای چندگانه، خوراک پلت ماهی باید دارای کیفیت استاندارد (حاوی جریمه زیاد) نباشد، در غیر این صورت، عملکرد ماهی تحت تأثیر منفی قرار خواهد گرفت.
عوامل موثر بر کیفیت پلت
عوامل مختلفی در کیفیت پلتها تأثیر دارد. اصلیترین عامل موثر، فرمول خوراک (مواد اولیه و مواد افزودنی مورد استفاده) است. بعضی از مواد خوراکی تأثیر خوبی بر کیفیت پلت دارند، در حالی که برخی دیگر میتوانند روی کیفیت تأثیر منفی بگذارند. متأسفانه رژیمهای غذایی سویا و ذرت، رژیمهای ایده آل برای دستیابی به کیفیت خوراک پلت ماهی مورد نظر نیستند.
گنجاندن رژیم غذایی دانه گندم یا گندم توسط محصولات (میاد گندم، گلوتن گندم) به دلیل پروتئین زیاد (گلوتن) و همی سلولز گندم در مقایسه با محصولات ذرت، میتواند باعث افزایش دوام پلت شود. به همین ترتیب گنجاندن جو دوسر به عنوان یک جایگزین جزئی ذرت میتواند کیفیت پلت را افزایش دهد.
مواد اولیه تولید غذای ماهی
برای تولید غذای ماهی روشهای مختلفی وجود دارد. پودر ماهی، مواد اولیه با منشا گیاهی انواع روغنها، مکمل و نگهدارندهها برخی از مواد اولیه در تهیه خوراک پلت ماهی است. در ادامه به دو مورد از آنها اشاره میکنیم.
پودر ماهی
برای تهیه غذای آبزیان می توان از منابع مهم پروتئینی نظیر ضایعات ماهی استفاده کرد. این پودر حاوی پروتئین، لیزین و متیونین زیادی است که مقادیر زیادی از آن برای آبزیان قابل هضم است.
مواد اولیه گیاهی
مواد گیاهی بسیاری مانند جو، ذرت، یونجه و ... را می توان بخشی از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز آبزیان دانست. این مواد نسبت به منابع پروتئینی ارزانتر هستند. هنگام استفاده از مواد گیاهی برای تهیه خوراک پلت باید به دانسیته توجه زیادی داشته باشید.
جمع بندی
برای تولید خوراک پلت آبزیان می توانید از ماشین آلات خوراک دام کمک بگیرید. این ماشین آلات شامل دستگاه های آسیاب میکسر و پرس پلت می باشند.