یک جایزه بزرگ برای اولین خرید شما! بیشتر بدانید >

نکاتی جالب درمورد گاو جرسی

دام

گاو جرسی اولین بار در جزیره جرسی در انگلستان شناسایی شد. گوشت این نژاد به دلیل چربی زرد ارزش چندانی ندارد ولی دارای شیری بسیار غنی از ویتامین ها و چربی می باشد.


نکاتی جالب درمورد گاو جرسی

 بطوریکه در دسته گاوه های شیری و لبنیاتی قرار میگیرد و در صنعت لبنیات و بستنی بسیار طرفدار دارد. اکنون به ذکر نکاتی در این باره می پردازیم:

_ظاهر کلی این نژاد

این نژاد دارای پاهای ظریف، بدنی زیبا و معمولا یکدست از خاکستری تیره تا حنایی روشن می باشند. گاوهای نر این دسته جز خشن ترین گاوها بشمار می روند و شانه های عضلانی ای دارند. نسبت به دیگر نژادهای گاو به دلیل سیستم عصبی توسعه یافته زودتر به بالغ می شوند و این امر باعث شده سریعتر به تولید حداکثری شیر برسند. باروری بالا و بدون مقاومت از دیگر ویژگی های منحصر به فرد گاو جرسی بشمار میرود.

_برنامه تغذیه ای دوره ای

در عرصه پرورش گاو بخصوص گاو شیری که هدف دستیابی به حداکثر شیر تولیدی می باشد، مدیریت تغذیه و تنظیم برنامه جیره از عوامل مهم محسوب می شود. به طور مثال در برخی مراحل تغذیه بیش از حد گاو سبب چاق شدن زیاد و دنبال آن کاهش شیر تولیدی و عدم آبستنی خواهد شد. از این رو برنامه تغذیه ای در طول سال به شرح زیر می باشد:

فاز اول: این مرحله اوج شیردهی می باشد که تا 80 روز بعد از زایمان را شامل می شود. در این دوره گاو به علت تولید شیر فراوان در کنار مصرف خوراکی کمتر در اثر کم شدن حجم شکمبه ، با کمبود انرژی مواجه می شود. لذا برای جبران این امر بهتر است در این دوره جیره ای با 45 درصد علوفه و 55 درصد کنسانتره تنظیم شود.

فاز دوم: این دوره 80 تا 200 روز پس از زایمان را در برمیگرد. با وجود اینکه گاو جرسی در این دوره به حالت عادی خود بر میگردد ولی باید از جیره ای با کنسانتره بیشتر استفاده شود. چراکه کاهش وزن در این دوره سبب کاهش احتمال آبستنی، تولید شیر و سقط جنین خواهد شد.

فاز سوم: در این مرحله تولید شیر سیر نزولی خواهد داشت، چراکه گاو برای تجدید بافت بدنی جهت افزایش وزن میزان مصرف خوراکی بیشتری خواهد داشت. این دوره 200 تا 305 روز پس از زایمان را بر میگیرد.

فاز چهارم: هدف از این دوره بازسازی بافت پستانی گاو جرسی به منظور آمادگی برای ورود به مرحله شیردهی می باشد. این دوره 60 روزه می باشد که در صورت کمتر شدن سبب ترمیم ناقص بافت پستانی وافزایش آن منجر به چاقی زیادی و کاهش شیر می شود. جیره در این مرحله شامل علوفه به طور آزاد می باشد.

استرس گرمایی

افزایش درجه حرارت خارجی به همراه بالا رفتن حرارت بدن، گاو را وارد مرحله استرس گرمایی می کند. در این مرحله گاو مجبور می شود برای متعادل کردن حرارت داخلی بدن تغییراتی در فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند کاهش تولید شیر ایجاد کند. یکی از منحصر به فرد ترین ویژگی های این نژاد، مقاومت در برابر تنش های حرارتی می باشد. لذا این امر سبب سازگاری فوق العاده ای در برابر گرما و تغییرات ناشی از آن نسبت به دیگر گاو های شیرده شده است.

جمع بندی

جثه کوچک گاو جرسی در زمینه نگهداری، ظرفیت شیر تولیدی نسبت به تغذیه، شیردهی آسان و میزان مصرفی شیر این نژاد در صنعت لبنیات از نکات حائز اهمیت می باشد. از این رو کسب اطلاعاتی کافی و به کارگیری تجهیزات  بروز در زمینه پرورش این گاو می تواند کسب و کاری سودمند و پررونق به دنبال داشته باشد. برای خرید ماشین آلات خوراک دام ، آسیاب میکسر و پرس پلت با ما تماس بگیرید.

 

قبل
تفاوت میش با گوسفند در چیست؟
بعد
نقش دستگاه پلت در تولید پلت مرغوب

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.