یک جایزه بزرگ برای اولین خرید شما! بیشتر بدانید >

روشهای تولید غذای ماهی قزل آلا

آبزیان

پرورش ماهی قزل آلا به خاطر محبوبیت آن در بین افراد طرفداران زیادی را به جهت پرورش به خود جلب کرده است.


روشهای تولید غذای ماهی قزل آلا

پرورش ماهی قزل آلا به خاطر محبوبیت آن در بین افراد طرفداران زیادی را به جهت پرورش به خود جلب کرده است. تولید غذای ماهی قزل آلا نیز از این جهت رونق فراوانی گرفته است. اما موفقیت و رضایت خاطر از بهره برداری مفید این امر در صورتی امکان پذیر است که به مهم‌ترین قسمت پرورش یعنی تولید غذا اهمیت و رسیدگی مناسب داده شود.

غذای بچه ماهی قزل آلا

تولید غذای ماهی قزل آلا و خوراک مورد استفاده ماهی قزل‌آلا را می توان به طور کلی به سه دسته تقسیم کرد. غذای دادن به ماهی با توجه به میزان وزن و اندازه ماهی ها به مصرف آنها می‌رسد. جیره ماهی قزل‌آلا شامل غذای استارتر که برای بچه ماهی ها در اندازه های مختلف با میزان بالایی از پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد.

غذای رشد که همان طور که از اسمش مشخص است برای رشد بیشتر ماهی ها به صورت حبه ای مورد استفاده قرار میگیرد. دسته سوم غذای پرواری است که دارای بیشترین درصد مواد گیاهی و کمترین درصد پروتئین می باشد. این نوع خوراک با هدف آماده سازی ماهی برای فروش استفاده میشود.

انواع غذای ماهی قزل آلا

غذای مصرفی ماهی قزل آلا بر اساس میزان رطوبت و نوع غذا به سه دسته تقسیم می شوند.

دسته اول شامل مخلوطی از اجزای خشک می باشد که به شکل حبه ایی  وفشرده اند و به دسته غذای خشک شناخته شده‌اند. این دسته از غذای ماهی بیشتر به عنوان غذای استارتر استفاده می شود. این نوع غذا که همان کنسانتره  پلت شده است به صورت مصنوعی در کارخانه جات مخصوص تولید پلت تولید می شود.

به طوری که دارای درصدی از تمام گروه های غذایی مانند پروتئین، چربی قند ،ویتامین و همینطور عناصر معدنی می باشد. پلت تولید شده در کارخانجات مربوطه به سه روش تولید می شود ۱_با استفاده از دستگاه پرس پلت2_ با استفاده از اکسترودر3_ با استفاده از اکسپندر.

دسته دوم که به غذای تر معروف است به صورت چرخ شده یا نشده می باشد که میزان درصد رطوبت بالایی نسبت به غذای خشک و مرطوب دارد این غذا به مصرف روزانه ماهی می رسد.

دسته سوم اختصاص دارد به غذای مرطوب این نوع غذا نسبت به غذای تر دارای درصد مرطوبیت کمتری می باشد و به صورت چرخ کرده شبیه به رشته های ماکارونی با توجه به اندازه و وزن ماهی به مصرف آن می‌رسد. به طور کلی دسته دوم و سوم از تولید غذای ماهی قزل آلا خوش خوراک ترین خوراک مصرفی ماهی است زیرا علاوه بر داشتن رطوبت نسبت به دسته اول نرم تر نیز می باشند.

روش های تولید غذای ماهی قزل آلا

اگر بخواهیم روش هایی که با استفاده از آنها می‌توان غذای ماهی را تولید کرد را‌نام‌ببریم تنها فقط سه روش کلی وجود دارد .

روش دستی: در این روش تمام اعمال با استفاده از دست و البته با یکی یا دو دستگاه با ظرفیت پایین غذای ماهی تولید می شود. در این روش تولید راندمان پایین است و به طور معمول برای تامین نیاز در واحد کوچک مانند مزرعه جوابگو می باشد در حالی که این روش تولید منسوخ شده اما باز هم امکان برخورد با این روش غیر مسئولانه هست.

 روش تولید نیمه اتوماتیک: همانطور که از اسم این روش مشخص است درصد بیشتر عملیات تولید توسط ماشین آلات مربوطه تکمیل می شود و تنها چند عملیات خیلی کوچک و جزئی را با دست انجام میدهند. میزان مطلوبیت و کیفیت محصول در این روش نسبتاً خوب است اما باز هم شاهد عدم یکنواختی در کیفیت محصول هستیم.

 روش کاملا اتوماتیک: در این روش از تولید، راندمان تولید بالا به جهت اینکه هیچ دخالتی از انسان در آن دیده نمی شود و کاملاً تمام موارد با استفاده از کامپیوتر و عملیات کنترل شده تجهیزات انجام میشود. با توجه به حساسیت آبزیان نسبت به غذا و بیماری بهترین روش تولید خوراک را این روش به خودش اختصاص داده است.

قبل
دستگاه پلت ‌ساز دان مرغ
بعد
ماهی تیلاپیا و ارزش غذایی آن

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.